Cup Kommunal!

Cup Kommunal har varit ett stort mål denna höstsäsong och det var verkligen roligt när man fick mejlet att man kom med i distriktslaget. Vi har haft 4 träningar under hösten där spelarna bara har blivit färre och färre. Men onsdagen innan cup kommunal var det första träningen med den spikade truppen. På den träningen gick vi igenom hur vi vill spela och hur vi tänker oss de fasta situationerna.

På fredagen den 9 november så var det äntligen dax för match. Vi samlades 15:30 fick våra kläder och pratade lite. Sedan gick vi på en promenad utomhus samtidigt som vi körde lite lekar. Därefter gick vi och åt mellanmål. En och en halv timme innan match gick vi ner i omklädningsrummet och tog på oss matchkläderna, drog laguppställningen och gick igenom det sista inför matchen. Vi spelar 4-3-3 där jag idag skulle spela nr 10 (offensiv mitt) inte en position som jag är van vid då jag bara har spelat det i några månader i höstas när jag kom till Landvetter. Men det gick ändå ganska bra. Vi mötte Bohuslän vilket inte kanske var det vassaste motståndet. Vi rullade runt bra och trots motståndet så höll vi uppe tempot och kunde trycka dit några bollar. Matchen slutade 9-0 där jag fick stå för 1 mål och 4 assist dessutom orsakade jag en straff. Det var kul att spela med nya spelare och på en annan position dock så kände jag att allt inte klaffade, men jag är nöjd med min insats och sprang ett antal kilometer.

På lördagen hade vi ingen match utan bara gick en runda för att sedan analysera vårt kommande motstånd som var Dalsland. På söndagen stod det klart att vi skulle spela gruppfinal mot Dalsland. Vi gjorde samma rutin som i fredags. Denna matchen fick jag också spela från start och denna gången fick jag spela på högerkanten, vilket jag spelat mest på denna säsong. Matchen började bra och redan efter 1 minut tog vi ledningen genom en assist från mig. Vi fortsatte och nöta på och bitvis spelade vi rent fantastiskt. Jag fick sätta dit 3-0 målet med en fin språngnick på hörna. Dalsland spelade med en V-formad 5 backlinje vilket gjorde att de upphävde offsiden lätt. Så jag fick stora ytor bakom deras backlinje vilket gjorde att jag kunde spela fram 3 mål till. Jag kom hela tiden rätt och matchen kändes väldigt bra. Men precis innan halvlek var jag tvungen att gå av eftersom mitt hjärta började speeda, vilket var väldigt typiskt då matchen kändes så bra…. Men vi hann göra 6 mål innan jag gick av plan och matchen slutade hela 12-0. Jag är väldigt nöjd med min insats på planen.

En rolig helg med massor av erfarenhet och man blir ännu mer sugen på att åka hem och träna tills nästa omgång, som spelas den 18-20 januari i Jönköping.

 

Ett svar på “Cup Kommunal!“

  1. […] med Distriktslaget där det hela tiden sollades bort spelare för att sätta ihop ett lag till Cup Kommunal. Den sista månaden av säsongen var den mest hektiska & händelserika på hela året. Först […]

Kommentarer är stängda.