Gothia Cup 2017!

 

Gothia cup pågick mellan den 17-23 Juli & var en av dom roligaste fotbollsdagarna på länge!

Jag var inlånad till Landvetter IF under Gothia Cup 2k17. Det är en jätte bra klubb som är bra organiserad, kunniga & jätte schysta!

Innan Gothia började hade vi ett litet för läger som innehöll 2 träningar & 3 matcher. På torsdagen när vi kom så gick vi igenom vår målsättning med Gothia & fick reda på vilket lag vi skulle spela med. Landvetter IF ställde upp med 1 F15 & 2 stycken J-lag, där jag spelade med J-lag1. Träningarna var grymma med högt tempo & mycket bolltatch som jag har saknat. Det var jätte goa tjejer & jag kom in i gruppen direkt. Landvetter spelsystem är 4 2 3 1 där det är två defensiva mittfältare & en offensiv mittfältare (släppande forward) & jag spelade den offensiva rollen. Det var en position som passade mig bra, jag fick jobba mycket som jag har saknat & jag fick mycket boll & kunde också gå på avslut som jag inte är van vid eftersom jag brukar spela mittback, så det tog några chanser innan jag väl fick sätta den. Så här såg uppladdningen & Gothia ut!

 

Torsdag: Träning

Fredag: Träning & Match

Lördag: Match

Söndag: Internmatch

Gothia cup

Måndag:  Match mot Norge

Tisdag: Match mot Villastaden

Onsdag: Match mot USA

Torsdag:  Slutspel

Fredag: Slutspel

 

Efter att ha haft två bra träningar på fredagen & lördagen så skulle vi spela match med F02:orna mot ett Amerikansk lag. Det var lite svårt att hitta positionerna & det kändes som jag sprang mitt i tomma intet. Vi fick inte med mittfältet utan det blev lite långa bollar hela tiden. Vi lyckades sätta två bollar men förlorade tråkigt nog med uddamål.

På lördag eftermiddag så mötte vi Mölndal/Solängen BK i en seriematch. Vi fick känna på mycket boll & kunde rulla ut motståndet som vi ville & vi var helt klart det starkaste laget. Jag hittade min position mycket bättre än förra matchen & kunde spela fram till flera mål farliga chanser. Jag hade en hel del chanser själv men det tog enda tills det var 10 sekunden kvar innan jag fick sätta bollen in i nättet. Det var en rolig match där vi efter jätte bra spel vann med 8-1.

Dagen efter gick vi igenom alla detaljer om hur vi ska spela & hur vi ska agera mot olika motstånd. Efter en lång power point så spelade vi en internmatch mot J-lag 2. Det var svårt att möta ett lag som exakt visste hur vi spelade & som dessutom spelade likadant. Men vi lyckades sätta våra chanser & vann i ösregnet med 1-0. På eftermiddagen så skrev vi in oss för att spela Gothia.

På måndagen var det dax för Gothia Cup. Vår första match spelades på Majvallen & vi ställdes mot ett Norsk lag IL Vestbyen. Vi började matchen bra & spelade ut dom efter noter & vi hade typ 70% av bollinehavet & massor av chanser men vi satte inte dom. Det dröjde enda till halvlekens slutminuter innan vi kunde krossa nollan. I andra gick vi ut med att vara mer bestämda i avslutet & efter två skott utanför straffområde & två in stickare slutade matchen 5-0 & det kändes som en schysst första match i Gothia.

Dagen efter så skulle vi möta ett betydligt tuffare motstånd som var Villastaden IF. Det var nog en av mina bästa matcher på länge. Trots att motståndet var bra så hade vi mycket boll & blev inte stressade över deras press & kunde rulla runt & spela som vi ville. Efter ungefär 17 minuter så fick vi en frispark utanför straffområde som gick i ribban men jag var snabbt framme på returen & knäade in den. Vi spelade av halvleken & gick ut till andra med lika mycket energi. Jag hade några bra volly skott & nickar men fick inte in den. Men i mitten av halvleken lyckades jag spela fram våran forward som enkelt placerade in den. Matchen slutade 2-0 & jag är super nöjd med min & lagets match!                                                                                                                                                                                                 På kvällen så hade vi en rolig grill- & lekkväll uppe i klubbhuset som några spelare hade ordnat. Det var en jätte roligt kväll men skojiga lekar!

På onsdagen mötte vi ett stort & stark USA lag FC Connecticut som senare slog ut IFK  Göteborg i 8-delen. Dom var stora & starka & hela tiden uppe i rygg & tryckte till en. Vi visste att det räckte med lika för att bli etta i gruppen & slippa kl:8:00 match. Vi fick inte riktigt igång vårt spel & dom var väldigt kompakta i mitten så mittfältet fick springa lite i tomrum. Vi står emot ganska bra men dom lyckas få in en slowmotion boll som går stolpe in. Vi fortsätter kämpa & i mitten av andra lyckades vi pressa in en retur. Vi håller hela matchen ut & vinner gruppen efter ett hårt & stort motstånd.

Dagen efter så började slutspelet & vi fick möta ännu ett Norsk lag Bossekop UL som var betydligt bättre än det första. Dom var teknisk duktiga & vi hann inte riktigt med i deras vändningar när dom väl gick till attack. Vi var det spel förande laget & hade många chanser & ribbskott. Men efter lite miss i kommunikationen så lyckas dom göra 1-0 & även 2-0. I andra bestämde vi oss för att vända matchen men vi får inte in bollen. Det var tunga ben som jag sprang med på plan efter att spelat 380 minuter match & 2 träningar på 8 dagar & efter matchen var jag helt slut & även Gothia äventyret.

Det har varit en jätte rolig vecka med bra träning, tuffa matcher & goa personer. Jag har utvecklas massor som spelare & har haft det grym jätte skoj!!!                  Tack så mycket Landvetter IF för jag fick spela Gothia Cup med er. Det har vart super! Ni är grymma!

Tack också för alla gulliga ord från Skrea spelare, föräldrar & vänner som har stöttat mig & förstått hur mycket detta äventyr har betytt för mig & som också förstår att det finns en annan version av det som har hänt i Skrea IF.