Östrriké

Året årliga skidresa

 

 

Den 30 december 2016 kl.03:05 så åkte vi hemifrån till ett Östrrike med ovanligt lite snö.  Vi åkte i 14 timmar & kom fram till byn Tux klockan 5 på kvällen. Vi var i dalen Zillertal i 3 härliga dagar över nyår & fick fina åk i en glaciär som ligger över 3000m högt upp. Jag firade ett roligt nyår med familjen på hotellet med go mat. Efter dom Goa dagarna så åkte vi till vår vanliga ställe Fiss. Det är ett mysigt ställe med ett av Östrrikes bästa skidåkning. Vi bor på ett hotel som heter Toalstock där har vi bott 14 år på raken ☺️

Det är ett stort stystem med över 90 backar. Men i år så var det så lite snö som det inte har varit på över 50 år så istället för att ha öppet alla backar fick dom priotera dom bästa backarna så det var ungefär 60 backar öppna.

I år när vi var i Fiss så fyllde min stora syster Tilde år! Hon fick presenter & tårta på sängen & såklart en fin sång som jag höll stämman i?

Vi åkte bra skidor hela dan där vi tog oss längst bort i stystemet som tar ungefär 3 timmar. Vi åt god mat på en härlig resturang i backen där vi var dom enda som satt där så servetriserna hade all fokus på oss. På kvällen när vi åt på hotellet så släckte dom ner hela resturangen & så kom hela personalen med en tårta med tomtebloss & så sjöng hela hotellet för Tilde. Hon fick ett hjärtformad kudde & en drink.?

 

Efter 10 dagar super grym skidåkning så åker vi hem till Sverige & kommer hem för första gången i år ?? Här är några fina bilder från semestern ❄️

imageimageimageimage