Fotbollsåret 2018

Säsongen 2018 har varit min bästa säsong hittills & min första hela säsong i Göteborg & med Landvetter. En lång säsong med många matcher (se statistik längst ner), mycket spel & jag tycker själv att denna säsong har varit den som jag utvecklas mest på. Men även det året som det han hänt väldigt mycket på och jag har fått tagit några stora beslut under året.

I början av året så var det redan fullt gång med FutsalenDär jag spelade i två lag i serien, både F02 & F00/99 dessutom spelade vi även Snickarcupen. Det var första gången som jag spelade i en futsalserie & det var sjukt kul. Futsal är en helt annan sport & här får man verkligen känna på mycket boll & måste hela tiden ge allt. Min teknik och förmåga att agera snabbare blev så sjukt mycket bättre. På mina 14 matcher som jag spelade fick jag även sätta 28 mål.

Under inomhussäsongen hann jag även med att spela futsal SM med skolan. Där vi gick vidare från vår Halländska grupp med 19-0 i målskillnad där jag spelade back & stod för 10 assists & 3 mål. I nästa omgång åkte vi upp till Göteborg, Landvetter & fick möta Varla, Fässberg & Önnerödskolan som många i LIF går i. Här gick vi tyvärr inte vidare från men om vi inte släppte in ett mål i slutsekunderna skulle vi gått vidare till Finalomgången i Stockholm. Vi fick ett av varje valör, vi satte 8 mål & jag fick sätta 4 mål & spela fram till 3 assist.

Veckan efter att futsalsäsongen var avslutad så spelade vi vår först träningsmatch utomhus & veckan därpå var det dax för DM. Där vi tyvärr inte gick hela vägen & åkte ut i kvarten. Trots det fick jag sätta 5 mål & 5 assist på våra 3 matcher. Sedan rullade det på med träningsmatcher mot bland annat Kopparberg som vi lyckades besegra med 6-2 & jag fick stå för några assists. Helgen 24-25 Mars så var det Mölnlycke Vårcup  som verkligen var en lyckad cup för min del. Kul att spela så många matcher på en sådan liten tid & extra kul att hänga med laget hela tiden. Vi lyckades vinna cupen efter en hård final mot Sävedalen där jag fick en punktmarkerare på mig under hela matchen. Ändå lyckades vi vinna med 2-1 & jag stog bakom 1 assist & 1 mål. Vi spelade 5 matcher under helgen & jag fick sätta 4 mål & 7 assists & blev även tilldelad cupen bästa spelare, som var extra roligt.

Dagen efter så åkte jag på Träningsläger till Portugal med friidrotten. Samtidigt som jag var i Portugal fick jag veta att jag blev uttagen till Kopparbergs matchtrupp och det var även här som jag bestämde mig att detta året ska jag satsa på fotboll. 15 April så var det seriestart med A-laget & veckan efter var det seriestart för div IV laget. I mitten av maj var det ett litet uppehåll av Seriespelet så vi spelade Göteborgs Cup. En super rolig cup där jag dock bara kunde spela 1 match då jag skulle till Barcelona med klassen. Men vi vann vår första match med 3-0 och sedan slutade LIF på en tredjeplats i cupen.

Våren gick väldigt snabbt med många matcher, många träningar & många egenträningar. Lördagen den 16 Juni fick jag chansen att spela min första match med KGFC. Jag åkte upp kl7:00 på morgonen för att åka 4 timmar i buss till Kalmar. Väl där fick jag spela 18 hela minuter & sedan kom vi hem kl 23:30. Veckan efter fick jag igen chansen att spela med KGFC i deras sista match för vårsäsongen. Jag kom in i 56 minuter & då lyckades vi vända ett underläge & göra 2 mål. Vårsäsongen avslutades även för div IV & för A-laget & i sista matchen borta mot Fjärås med A-laget blev jag även utsäd till matchens lirare,

När vårsäsongen hade avslutas så var det dax att åka till Fredrikshamn Cup No.1. Vilket var en fantastisk kul cup, speciellt när man var hela laget tillsammans & det blev verkligen en cup känsla. Cupen avslutades på bästa sätt med 2x Vinster dessutom blev jag tilldelad Finalens bästa spelare. Efter cupen var det över en månads långt uppehåll till höstsäsongsstarten. Här blev det mycket sprint & många timmar egenspelande i trädgården & på fotbollsplanen.

När säsongen drog igång igen drog även skolan igång & min gymnasietid. Jag valde att gå Natur i Falkenberg samt att jag har NIU fotboll vilket ger mig 2 fotbollspass & 1 gympass i veckan. Efter att serierna i Landvetter drog igång så drog även F19 Allsvenskan igång. Där jag var med i deras första match mot Asarum, jag fick hoppa in när det endast var 4 minuter kvar men lyckades göra ett mål. Mitt först mål i F19 Allsvenskan som toppen över iet så fick jag även att ha kaptensbindeln på mig. Direkt efter matchen så åkte jag till Lerum där LIF spelade & jag fick hoppa in & spela de sista 15 minuterna & vi lyckades vända ett 0-1 underläge till 3-1 & jag fick stå bakom 1 mål & 2 assists. Så detta är helt klart min bästa söndag i år.

Under Hösten har jag även tränat ett antal gånger med Distriktslaget där det hela tiden sollades bort spelare för att sätta ihop ett lag till Cup Kommunal. Den sista månaden av säsongen var den mest hektiska & händelserika på hela året. Först fick jag för första gången starta i F19 Allsvenskan, göra mitt andra mål samt ett assist, fick veta att jag skulle åka på Regionalt Läger, blev utsedd till Göteborg 40 mest lovande spelarna som inte är med i någon elitklubb, vi vann Div IV & J-lagserien över IFK i sista matchen, dessutom fick jag mina 2 först röda kort, jag fick erbjudande om kontrakt med KGFC, blev uttagen & spelade cup kommunal, Blev skyttekung i div IV, blev med i GPs startelva & tackade ja till övergången till Kopparberg FC. Dessutom så spelade vi Quality Cup som avslutade min bästa tid i LIF.

Så det har varit ett helt klart händelserikt år & jag tror aldrig att jag har spelat så mycket fotboll. Vissa dagar kunde jag först ha träning i skolan sedan åkt på Kopparbergsträning & direkt efter sticket iväg på Landvetter match. Andra dagar kunde jag spela två matcher direkt efter varandra. Det kanske låter lite för mycket men det har varit extremt kul & jag har inte velat tackat nej till något. Jag har även fått super mycket hjälp från tränare som har hjälpt mig & sagt till mig vad jag ska göra för att bli bättre. Vilket betyder mest.

Under hela det gångna året så har jag spelat 92 Matcher, gjort 92 Mål & spelat fram 125 assists. När man kolla på dessa siffrorna ser mitt fotbollsår helt galet ut, vilket det verkligen har varit. Säsongen 2018 har varit den bästa hittills men jag lovar att 2019 blir ännu bättre!

Här är även lite Highlights från det gångna året!